burgerbeweging in actie

Wendy Luykx volgt gemeenteraad voor De Koep

WendyJournaliste Wendy Luyckx zal voortaan maandelijks verslag uitbrengen van de Turnhoutse gemeenteraad. Ze doet dat in opdracht van De Koep die daarmee een fijne traditie van Gazet van Turnhout verderzet. De Koep bekommert zich om de erfenis van Gazet van Turnhout die ophield te bestaan.

Wendy Luyckx werd gekozen uit een reeks kandidaten die zich bij De Koep hadden gemeld. Vooral haar ervaring als professionele journaliste speelde daarbij een doorslaggevende rol.

Ik ben in 2003 afgestudeerd in de richting Journalistiek aan de Plantijn Hogeschool. Na eerst wat ervaring te hebben opgedaan in andere sectoren, ben ik in 2007 voor de krant beginnen te werken,” zegt Wendy. “Eerst voor Het Laatste Nieuws, later voor Het Nieuwsblad. Daardoor leerde ik het reilen en zeilen van de Turnhoutse politiek beter kennen. Een boeiende leerschool. Ondertussen ben ik verantwoordelijk voor de redactie in het weekblad Rondom Turnhout en werk ik als copywriter voor de vzw Kunstenloket. Doordat ik mijn werkuren nu wat beter kan indelen, heb ik tijd vrij voor mijn twee schatten van kinderen en voor mijn studie. Samen met man, kinderen en bende huisdieren woon ik in Merksplas. En ik ben uiteraard heel blij om elke maand een verslag te kunnen maken van de gemeenteraad.”

De volgende Turnhoutse gemeenteraad vindt plaats op 2 maart in het stadshuis/erfgoedhuis op de markt. U vindt alle info over agenda, samenstelling en vergaderdata op de website van de Stad Turnhout. U kunt de zitting uiteraard ook zelf bijwonen.

Het verslag van de gemeenteraad zal voortaan altijd ten laatste 48 uur na de zitting op de website van De Koep worden gepubliceerd.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest