burgerbeweging in actie

Tweede Turnhoutse geefplein (met repair café) op 22 maart

geefplein

De Koep maakt graag reclame voor het tweede Turnhoutse geefplein. Na een eerste succesvolle editie in november 2014, wordt het initiatief herhaald op 22 maart. Dit keer is er ook een repaircafé. Het geefplein is een samenwerking van de stad met verschillende verenigingen en handelaars in Turnhout.


Zondag 22 maart wordt de Turnhoutse Jacobsmarkt opnieuw omgetoverd tot een  geefplein. Iedereen kan er terecht om kledij, huisraad, speelgoed en boeken gratis weg te geven of mee te nemen. Het geefplein is geen rommelmarkt, er kan niets verkocht worden. Het is ook niet echt een ruilmarkt: mensen kunnen er dingen die ze niet meer nodig hebben gewoon weggeven. En zelf ook iets meenemen uiteraard!

Op het geefplein zijn er nog tal van andere activiteiten.

Programma:

Voedselstand: er wordt enorm veel eetbaar voedsel verspild, zowel in onze eigen huishouden, als in restaurants, supermarkten, bakkers, … Ism lokale horeca, bakkers en winkels wordt nog perfect eetbaar voedsel weggeschonken op het geefplein!
Kleding-, huisraad-, speelgoed-, en boekenstand: mensen kunnen hun nog bruikbare spullen komen weggeven op het plein, maar ook zelf iets meenemen.
Geef- en Deelwand: hier kan je terecht voor de ideale match tussen vraag en aanbod. Dingen die je niet kan vervoeren naar het geefplein omdat ze te groot of te zwaar zijn bijvoorbeeld. Of zoek je iets wat je niet vindt op het plein zelf: prik je vraag op de wand en misschien kom je in contact met een gulle gever.
Do It Yourself spot: waar je gevonden materiaal omtovert tot nieuwe dingen, heel inspirerend en tof! Bijvoorbeeld wat kan je maken met restjes& zeep, paletten, CD’ s, boeken en dergelijke, …
  Repair Café van 12.30 tot 15.00 uur met vrijwilligers van DINAMO. Iets kapot? Breng het mee en onze handige elektriciens en klusjesmannen helpen je met de herstelling.

Het Turnhoutse geefplein is een samenwerking tussen Stad Turnhout, DINAMO, Mondiale Raad, Turnhoutse armoedeverenigingen en de lokale horecazaken/supermarkten/bakkers.

Meer info hier

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest