burgerbeweging in actie

Dringende oproep: voedsel en hulpgoederen voor vluchtelingen in Duinkerke

calais

Op maandag 28 december 2015 vertrekt er een transport vanuit Turnhout naar het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Het doel is om daar een collectieve keuken op te richten, zoals er in Calais al een aantal zijn. Een voorbeeld daarvan is ONE SPIRIT ASHRAM KITCHEN (zeker de moeite om even te bekijken). De Koep ondersteunt dit initatief door deze oproep te verspreiden.
Eten is een basisnood, maar er gebeurt zoveel meer in deze keukens. Mensen zijn samen, genieten van een warme maaltijd, helpen bij de bereidingen en ontvluchten zo aan de realiteit, er wordt gelachen en het is een plaats waar ook info kan gedeeld worden. Omdat het ook steeds vroeger donker wordt en het weer slechter wordt, worden deze keukens nog belangrijker. Het wordt immers onmogelijk voor velen om zelf te koken (hout is nat, koken in hun tentjes houdt risico’s in, …)

Er zijn vele algemene noden zoals de nood aan tenten, slaapzakken, matjes, zaklampen, jassen, sokken, mutsen, handschoenen, gasvuurtjes, …
Maar men is met name op zoek naar:

VOEDING
liefst in grote verpakkingen, er wordt namelijk voor honderden mensen tegelijk gekookt
– basmatirijst
– rode linzen
– gedroogde kikkererwten
– kaneelstokjes
– gember
– look
– ajuin
– verse groenten

Voedsel kan afgegeven worden bij Silke Maes, contacteer haar via silkemaes@hotmail.com

GELD
Om eten aan te kopen, gasflessen aan te kopen (in Calais worden zo bv 5 grote gasflessen per week opgebruikt) en heel belangrijk ook keukenmateriaal aan te kopen
We zorgen er persoonlijk voor dat dit geld juist en volledig besteed wordt voor de vluchtelingenkampen.
Geld kan gedoneerd worden. Wilt u daar meer over weten neem dan contact op met Koep-bestuurder Silke Maes (silkemaes@hotmail.com)

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest