burgerbeweging in actie

De Koep steunt geefplein met Repair Café op 5 juli

geefpleinZondag 5 juli wordt de Turnhoutse Jacobsmarkt opnieuw omgetoverd tot een geefplein. Van 9 tot 15 uur kan iedereen er terecht om kledij, huisraad, speelgoed  en boeken gratis weg te geven of mee te nemen. De Koep ondersteunt dit initiatief.
Het geefplein is geen rommelmarkt, er kan niets verkocht worden. Het is ook niet echt een ruilmarkt: mensen kunnen er dingen die ze niet meer nodig hebben gewoon weggeven. En zelf ook iets meenemen uiteraard. Op het geefplein zijn er nog tal van andere activiteiten.
Repair Café  zoekt nog vrijwilligers die kaas gegeten hebben van hoe elektrische toestellen werken én mensen die kunnen klussen. Om aan de slag te gaan op 5 juli. Wie zin heeft kan zich aanmelden via DINAMO

PRAKTISCH: GEEFPLEIN MET REPAIR CAFÉ – ZONDAG 5 juli 2015  – VAN 09.00 TOT 15.00 UUR – LOCATIE: JACOBSMARKT TURNHOUT

voedselstand: er wordt enorm veel eetbaar voedsel verspild, zowel in ons eigen huishouden, als in restaurants, supermarkten, bakkers, … Ism lokale horeca, bakkers en winkels wordt nog perfect eetbaar voedsel weggeschonken op het geefplein.
kleding-, huisraad-, speelgoed-, en boekenstand: mensen kunnen hun nog bruikbare spullen komen weggeven op het plein, maar ook zelf iets meenemen
–  geef- en deelwand: hier kan je terecht voor de ideale match tussen vraag en aanbod. Dingen die je niet kan vervoeren naar het geefplein omdat ze te groot of te zwaar zijn bijvoorbeeld. Of zoek je iets wat je niet vindt op het plein zelf: prik je vraag op de wand en misschien kom je in contact met een gulle gever.
Do It Yourself-spot: waar je gevonden materiaal omtovert tot nieuwe dingen, heel inspirerend en tof. Bijvoorbeeld: wat kan je maken met restje zeep, paletten, CD’ s, boeken en dergelijke.
Repair Café van 12.30 tot 15.00 uur met vrijwilligers van  DINAMO. Iets kapot? Breng het mee en onze handige elektriciens en klusjesmannen helpen je met de herstelling.

Hou alvast ook 20 september vrij in je agenda, want dan is er opnieuw een geefplein.

Het Turnhoutse geefplein is een samenwerking tussen Stad Turnhout, DINAMO, Mondiale Raad, De Koep, Turnhoutse armoedeverenigingen en de lokale
 horecazaken/supermarkten/bakkers.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest