burgerbeweging in actie

De Koep broedt op ‘prettige interventies in de open ruimte’

Open ruimteHet is een hele mondvol, maar de vlag dekt de lading. Op 5 juni verzamelden een twintigtal enthousiaste Turnhoutenaars zich in de lokalen van Wonder Constructie (vroegere PIDPA) aan de steenweg op Oosthoven. De Koep wil de krachten bundelen met andere organisaties om… Prettige Interventies in de Open Ruimte te doen.
Jef Van Eyck, bestuurslid van De Koep, gaf tekst en uitleg. “In opvolging van de eigen doelstellingen  (“Turnhout een aangenamere stad maken”) willen we met dit nieuwe project verrassende, blitse publieke acties organiseren waar mensen blij van worden. Bedoeling is om met minimale organisatie een maximaal effect te sorteren.”

Daarna ontspon zich een levendige brainstorm die heel wat losse ideeën opleverde. Concrete acties zijn er nog niet gepland maar in de eerste week van juli mogen jullie een open oproep voor deelname aan een tweede vergadering verwachten. Partners in crime zijn onder meer: Wonder Constructie, Broei-on, Turnhout is niet Dood, BIN en De Onderste Plank.
Louis Vloemans maakte een sfeervol filmpje van de brainstorm.

 

 

 

 

 

K

 

 

 

nap werk.

Ik heb alvast nog enkele aanvullingen:

–       Ik zou een kort stukje opnemen over onze (Koep en Vormingplus)  participatie-aktie ‘Mijn 2040’ en verwijzen naar de website : www.mijn2040.be.  Op die website vind je een korte inleidende paragraaf die het verhaal schetst en dus bruikbaar is voor de Koep site.. Je kan het logo (zie ook onderaan deze mail) vermelden en opnemen.

–       Verder: al een kort stukje schrijven over de werkgroep ‘ Interventies in de Open ruimte’ ? Indien gewenst…ik stuurde gisteren het verslag door.  Ik zou evenwel nog niet te veel details meegeven…hooguit melden dat w emet 18 mensen samen kwamen en enthousiast aan d eslag gaan.

–       Eventueel ook nog vermelden dat OIKOS (tijdschrift voor sociaal-ecologische verandering) in zijn nummer va begin dit jaar 10 bladzijden wijdde aan de Koep.. Ik die integrale tekst digitaal bezorgen …of deed ik dat al  ? (alzheimer light is nooit veraf)

–       EN UITERAARD…de oproep voor de Campina actie van nu zondag.

Tot snel

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest