burgerbeweging in actie

De Koep beveelt aan: Duurzame Kempen – Be part of the game

 

Duurzame KempenDe Koep vraagt uw aandacht voor een interessante activiteit in Geel. Sociaal Forum Kempen, Vormingplus Kempen en cc de Werft organiseren op zaterdag 13 september, vanaf 12.30u, een inspiratiedag over duurzaamheid en transitie. De toegang is gratis.


Vanaf 12.30u is er een duurzaamheidsmarkt met o.a. een Geefplein, biofood, cambiorijden, Translab K, Campina Energy, Repair Café… Een uur later kan je luisteren naar vier boeiende sprekers.

Yves De Weerdt is als socioloog verbonden aan VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek). Hij presenteert een ‘realgame’ rond duurzaamheid en gaat dieper in op de mogelijkheden van deze werkvorm.

Sylvan Steenhuis stelt de ‘Playful Revolution’ voor: een beweging die streeft naar speelsheid in de openbare ruimte in een poging om de openbare ruimte ook anders te gaan gebruiken dan op de traditionele manier.

Jef Van Eyck is als Vormingplusser gepokt en gemazeld in het socioculturele leven. Hij is een van de oprichters van de De Koep en is betrokken bij de oprichting van de energiecoöperatieve Campina Energy. Hij vertelt over de transitiebeweging in de Kempen.

Koen Trappeniers, van vzw Het Grote Plain, werkt aan inclusietrajecten voor mensen met een mentale beperking.

Er zijn culturele intermezzo’s van de biorock-’n-rollperformer Veerle Malschaert  en om 18 u is er een voorstelling van ‘De Gebroeders’ door bloedgroep K en theatercompagnie DEFDEF .
Meer informatie vind je op www.duurzamekempen.be

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest