burgerbeweging in actie

De gemeenteraad live op uw computer: stad start experiment

DSC_0411

De stad Turnhout start met een proefproject om de gemeenteraad voortaan live te ‘streamen’ op het internet. Ook zou de geluidsopname van de raad worden gedigitaliseerd zodat ze nadien gemakkelijk – per agendapunt – te raadplegen is. Dat werd bekendgemaakt op Commissie 4 op 28 september. Het gaat om een tijdelijk proefproject dat er komt op vraag van een aantal raadsleden. Als er voldoende interesse is bij het brede publiek om de gemeenteraad op die manier te ontsluiten, dan wordt bekeken of het proefproject niet kan worden bestendigd.

De Koep volgt dit initiatief op de voet. Sinds het verdwijnen van Gazet van Turnhout heeft de Turnhoutse burgerbeweging het engagement genomen om maandelijks een verslag van de gemeenteraad te publiceren.
Via deze link krijgt u een idee van de manier waarop de geluidsopname in het proefproject wordt ontsloten. Dit staat los van de livestream die, zoals het woord het zegt, live zal worden uitgezonden.
Wanneer u de gemeenteraad voor het eerst van thuis zult kunnen volgen, is nog niet bekend. Het schepencollege en de gemeenteraad moeten het proefproject nog goedkeuren. Maar op de commissie waren er geen opmerkingen. Er was wel een vraag om ook de geluidsopnamen van de politieraad te digitaliseren. Die vraag wordt ook onderzocht.

P.S. Deze maand moest onze dappere verslaggeefster wegens ziekte verstek laten gaan. Wij kunnen u dus uitzonderlijk geen verslag van de gemeenteraad aanbieden. We verwijzen wel naar berichtgeving in de lokale pers. Het officiële gemeenteraadsverslag verschijnt na een maand ook op de website van de stad.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest