burgerbeweging in actie

Mijn 2040 komt naar je toe

Mijn2040Mijn 2040, het frisse participatieproject van VormingPlus en De Koep draait op volle toeren. De voorbije dagen viel ‘Mijn 2040 Ekspresin alle bussen van de stadsregio. Daarin worden alle dromen opgelijst die totnogtoe verzameld werden¬†voor de toekomst van Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse en Vosselaar. De krant is ‘niet serieus maar ook niet om mee te lachen’. We zijn er niet weinig trots op. De titel ‘Fusie? Toekomstplannen voor 2040 uitgelekt’ was fictief, maar leverde toch al stof voor discussie.
De komende weken kunt u Mijn 2040 op verschillende plaatsen tegen het lijf lopen. In een opgepimpte ‘werfkeet’ zullen de medewerkers en vrijwilligers van Vorming Plus en De Koep burgers uit de stadsregio uitnodigen om hun toekomstdromen met ons te delen. Op 15 mei kunt u ons vinden op de antiek- en rommelmarkt in Turnhout, op 5 juni op de lentebraderij in Vosselaar, op 10 juni op de avondmarkt in Beerse en op 19 juni tijdens Zomer op het Plein in Oud-Turnhout.

Er is ook een schitterende website van Mijn 2040. Daar kunt u ook de krant (in pdf) terugvinden en kunt u ook eens inzoomen op de prachtige toekomstkaart die tekenaar Willem maakte. Na de keettour zal die kaart er wellicht weer helemaal anders uitzien, want dan zijn er weer zoveel meer dromen bijgekomen.

Na de zomer wil Mijn 2040 terugkoppelen naar de beleidsmakers in de stadsregio. Dan zullen zij ook uitgenodigd worden om mee te dromen over de toekomst.

Het participatieproject van VormingPlus en De Koep kan op veel interesse rekenen. Op 20 september waren we al te gast op De Staat van de burger en in december publiceerde De Wakkere Burger een artikel over Mijn 2040.

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest