burgerbeweging in actie

Campina Energie neemt vliegende start

CEfotoMeer dan 375.000 euro van 170 vennoten and counting. Dat is het bedrag dat Campina Energie in amper een week tijd ophaalde bij burgers die willen participeren in groene energie die in de Kempen wordt geproduceerd. Daarmee werd meer dan de helft van het beoogde bedrag opgehaald.

De lancering van de campagne van de energiecoöperatieve, kreeg heel wat weerklank. Zo wijdde RTV er een reportage aan en ook in Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws en op Made in de Kempen verschenen er artikels. De Koep, die mee aan de wieg stond van Campina Energie en er ook medeoprichter van is, roept alle sympathisanten op om vennoot te worden van Campina Energie.

In eerste instantie zoekt Campina Energie 650.000 euro. Inschrijven kan tot 30 juni, maar als de campagne zo succesvol blijft lopen, is het raadzaam om niet te treuzelen. Het gros van dat geld zal geïnvesteerd worden in het windmolenpark van Eneco langs de E34 waar Campina Energie een participatie van 20 procent heeft genomen. Daarnaast zijn er twee kleinere projecten die in eigen beheer zullen worden uitgevoerd.

Vennoten kunnen op termijn een dividend van maximum 6 procent krijgen. Het eerste werkingsjaar zal dat nog zeker niet het geval zijn. Ze worden ook lid van de Algemene Vergadering zodat ze mee kunnen beslissen over het beleid dat Campina Energie zal voeren.

NVDR: Voor de hevige supporters: onderaan op de website van Campina Energie kunt u volgen hoeveel centen en hoevel vennoten er al ‘binnen’ zijn. Tijdens het schrijven van dit artikel (op 2 februar om 18.25 uur) kwamen er al twee nieuwe aandeelhouder bij.

 

FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest